Trichomonas

Trichomonas is een groep van parasieten, behorend tot de protozoën. Zij zijn peervormig van vorm en bezitten drie zweepdraadjes waarmee zij zich voortbewegen. Bij de mens kan trichomonas voorkomen in mond, ingewanden, longen, geslachtsorganen, urineblaas en urinebuis. Niet altijd leidt een infectie (trichomoniasis) tot ziekteverschijnselen. De trichomonas vaginalis komt voor in de schede en kan een ontsteking van de vagina (vaginitis) veroorzaken.

Trichomonas

Het zure milieu van de schede begunstigt zijn groei en beweeglijkheid. De parasiet kan zich via de urinebuis naar de blaas verplaatsen. Bij geïnfecteerde mannen komt etter uit de urinebuisopening, wat vaak tot verwarring leidt met gonorroe. Een ontsteking van de prostaat in de vorm van een prostatitis is mogelijk. Geïnfecteerde mannen kunnen de infectie verbreiden. De ziekte is goed te behandelen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips