Therapeutische baden

Een therapeutisch bad wordt door een medicus in het algemeen aanbevolen om de symptomen van een bepaalde kwaal te verlichten. Er kunnen aan het badwater medicijnen toegevoegd worden als hulpmiddel bij het verlichten van de symptomen. De patiënt kan een bepaalde tijd in het bad zitten, over het algemeen twintig tot dertig minuten, zodat de oplossing haar werk kan doen. De patiënt kan ook het advies krijgen om bepaalde delen van het lichaam in te zepen of te wassen. Tevens wordt een bepaalde temperatuur opgegeven, in het algemeen tussen de 37,7 tot 46 graden Celsius voor volwassenen en 40,5 graden Celsius voor kinderen.

Therapeutische baden

Zetmeel: zetmeel helpt om een geïrriteerde huid te verzachten. 450 gram zetmeel dient in koud water te worden opgelost. Wanneer het zetmeel voldoende is opgelost, dient u kokend water toe te voegen totdat het mengsel dik is. Dit dikke mengsel wordt aan het badwater toegevoegd om in te weken.

Havermout: havermout helpt om een geïrriteerde huid te verzachten. Dit wordt vaak voor allergische reacties aanbevolen. Het verzacht ook vaak een droge, schrale huid. Voor de beste resultaten laat u drie koppen (720 ml) gekookte havermout in een zak van kaasdoek weken in het badwater totdat het water een melkkleur krijgt.

Kaliumpermanganaat: kaliumpermanganaat (KMnO4) reinigt en desinfecteert. Dit wordt gebruikt om huidinfecties te behandelen. Het is in tabletten verkrijgbaar, die eerst in een beetje water worden gebroken of worden opgelost en vervolgens aan het badwater worden toegevoegd.

Zoutbad: een zoutbad heeft een verkoelend effect. Het reinigt goed en vermindert de huidirritatie. Aanbevolen wordt een oplossing van 1 theelepel (4 ml) natriumchloride (NaCl) in een halve liter water.

Natriumbicarbonaat: natriumbicarbonaat heeft een verkoelend effect en helpt de huidirritatie te verlichten. Voor het insmeren van een klein oppervlak moet één theelepel (4 ml) in een halve liter water worden opgelost. Voor het hele lichaam dient 120 to 360 ml natriumbicarbonaat met 120 liter water te worden vermengd.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips