Stikstof

Stikstof is een chemisch element met symbool N. 78% van de ons omringende lucht bestaat uit dit zeer traag reagerende element. Omdat het een onmisbare bouwsteen vormt voor eiwitten is het onontbeerlijk voor het bestaan van alle levende wezens.

Stikstof

In het menselijk lichaam komt stikstof voor in de aminozuren, die de bouwstenen vormen voor de eiwitten, in het in de lever gevormde ureum, dat zich bevindt in bloed, urine en lymfvocht, en in vele andere organische verbindingen. Voor de diagnose en behandeling van veel ziekten (met name nierziekten) wordt met behulp van laboratoriumproeven het totale stikstofgehalte van het bloed gemeten en op grond daarvan de niet aan eiwit gebonden stikstof (reststikstof) bepaald. Toename daarvan is een aanwijzing dat de nieren de afvalproducten van het lichaam onvolledig verwerken. Stikstofbelletjes die in het bloed vrijkomen bij het te snel naar de oppervlakte komen van een duiker uit diep water zijn oorzaak van het ontstaan van de zogenaamde caissonziekte.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips