Poliepen

Poliepen zijn een woekering van slijmvlies, met een merkwaardige paddestoelachtige vorm en een glad oppervlak. Ze komen voor in de neus (waar zij vaak de ademhaling bemoeilijken), op de stembanden en in de baarmoeder (waar zij onregelmatige bloedingen kunnen veroorzaken), voorts in urineblaas en spijsverteringskanaal, ook in de dikke darm en de endeldarm, waarbij een acuut of chronisch bloedverlies, vaak ook verstoppingsverschijnselen, kan optreden.

 

poliepen onderzoek

Veelal worden poliepen middels een onderzoek met een endoscoop vastgesteld, indien zij klachten veroorzaken kunnen zij meestal chirurgisch verwijderd worden. Poliepen kunnen soms ontaarden in een kwaadaardig gezwel (zie kanker).

Klik hier voor meer info

 

Een stoma: doorbreken van het taboe

In Nederland dragen zo’n 38.000 mensen een stoma, jaarlijks komen daar 7.000 bij. Toch is het onderwerp voor veel mensen een taboe. Lees daarom in ons dossier alles over een stoma.

Bekijk het dossier

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips