Oestrogeen

Oestrogeen is een aanduiding voor een groep vrouwelijke geslachtshormonen. Oestrogeen wordt normaal gevormd door de eierstokken, die op hun beurt worden gestimuleerd door hormonen van andere endocriene klieren, met name de hypofyse. Ook andere organen kunnen oestrogenen produceren. Oestrogenen spelen een belangrijke rol in de cyclus van menstruatie en ovulatie.

Oestrogeen

Tijdens de zwangerschap stijgt de oestrogeenspiegel zozeer, dat grote hoeveelheden worden uitgescheiden in de urine. Oestrogenen kunnen tegenwoordig synthetisch bereid worden. Zij worden toegepast in veel anticonceptiepillen en zijn ook van groot belang bij de behandeling van menstruatiestoornissen en het bestrijden van storende symptomen tijdens de menopauze. Een teveel aan oestrogeen kan bij zowel mannen als vrouwen het seksueel verlangen remmen. Bij vogels veroorzaken oestrogenen aanmaak van mergbot dat een belang heeft in de eileg.

Wil je beter eten en daardoor afvallen?

Hoi, ik ben Bob, oprichter van MijnVoedingsplan.nl. En ik ben anders dan andere diëtisten:

  • Géén dieet
  • Veel variaties
  • Haalbare adviezen

Bereken op mijn website gratis wat jouw dagelijkse behoefte aan vet, koolhydraten en eiwit is.

Ja, ik wil afvallen!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips