Neusbloedingen

Bij Neusbloedingen loopt zonder enige aanleiding bloed uit één van de beide neusgaten. Dit wordt veroorzaakt door een zwak bloedvatenstelsel van het slijmvlies, dat de binnenkant van de neus bekleedt. Door temperatuurveranderingen, stress, spanningen en lichamelijke inspanning kan een teer bloedvaatje gemakkelijk openspringen. Bij kinderen en jonge volwassenen bloedt er meestal een vaatje vóór op het neustussenschot. Bij ouderen bloedt er ook wel eens een bloedvaatje achter/boven in de neus, zodat er vooral bloed achter in de keel loopt (en bijna niets voor uit de neus). De belangrijkste maatregelen om neusbloedingen te voorkomen zijn: niet in de neus peuteren en ‘s winters zorgen voor luchtbevochtiging. Sommige mensen hebben baat bij het aanbrengen van wat vaseline of neuszalf op het voorste deel van het neustussenschot.

Voedingsstoffen voor zelfzorg bij neusbloedingen

Vitamines
Vitamine C met bioflavonoïden: versterkt de haarvaten.
Vitamine K: bevordert de bloedstolling.

Kruiden
Alfalfa: is rijk aan natuurlijke vitamine K.
Heermoes: heeft een bloedstelpende werking bij neusbloedingen.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips