Muisarm

Muisarm is een overbelasting van de gewrichten van de hand of arm als gevolg van het intensief werken met de computermuis. Dit is een relatief nieuwe aandoening die Repetative Strain Injuries (RSI) wordt genoemd. Het aantal klachten neemt de laatste jaren spectaculair toe als gevolg van het sterk gestegen computergebruik op het werk en thuis. RSI kan de gewrichten onherstelbaar beschadigen. Niet alleen die van de handen en polsen, maar ook van de ellebogen, nek en schouders.

De combinatie van een verkeerde lichaamshouding en het steeds maar weer herhalen van dezelfde beweging kan leiden tot RSI. De handen hangen immers zonder dat ze ondersteund worden boven het toetsenbord of de muis. Daarvoor moeten de spieren van de schouders en armen continu aangespannen worden, waardoor pijnlijke ontstekingen aan de gewrichten en zenuwen kunnen ontstaan. Uit een recent onderzoek onder secretaresses bleek dat 43 % last had van de nek en schouders. Problemen met de ellebogen scoorden 15 % en pijnlijke armen en polsen scoorden 9 %.

Preventieve en ondersteunende voedingsstoffen bij muisarm

Vitamines
Vitamine B complex: bevordert de werking en herstel van zenuwcellen en verbetert conditie van de zenuwvezels.

Kruiden
Alchemilla: houdt de gewrichten in goede conditie.
Cayennepeper, haaienkraakbeen en Yucca: helpen tegen stijve en pijnlijke gewrichten.
Hop, valeriaan en rozemarijn: ontspannen de spieren.

Overige
Visolie: remt ontstekingsreacties.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips