Metabolisme

Metabolisme, stofwisseling: verzamelnaam voor alle fysische en chemische processen die in het organisme plaatsvinden en tot het in stand houden van het leven dienen. Daartoe behoren: de opbouw en afbraak van weefsel, de omzetting van substraten (bijvoorbeeld voedingsmiddelen) in lichaamsbestanddelen en de verbranding van stoffen voor warmte en energieproductie. Alle ziekten hebben invloed op de stofwisseling.

Metabolisme

Onder stofwisselingsziekten of stofwisselingsanomalie wordt strikt genomen alleen die ziekten verstaan die primair een afwijking of verstoring van bepaalde stofwisselingsprocessen als oorzaak hebben. Deze manifesteren zich in de regel kort na de geboorte (zie inborn errors of metabolism). Het basaal metabolisme is de grondstofwisseling in rust.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips