Meridianen

Het lichaam telt twaalf primaire Meridianen kanalen of -banen. Elke baan staat in verband met een visceraal orgaan van het lichaam zoals de lever, de nier en het hart. De Meridianen banen lopen over de hoofddelen van het lichaam, zoals de armen en de benen, en eindigen in de vingertoppen en de tenen.

De energie van Yin en Yang stroomt door de meridiaankanalen van het lichaam. Door bepaalde punten op het oppervlak van het lichaam waar de meridianen doorheen lopen te prikken, kan de energie van Yin en Yang gestimuleerd worden. Er bevinden zich ongeveer duizend acupunctuurpunten op het lichaam die langs de meridiaanlijnen liggen.

De positie van de punten is aangegeven op oude Chinese acupunctuurkaarten, alhoewel er nog steeds een discussie gaande is over wat nu precies de exacte positie van elk punt is. Door de krachten van Yin en Yang te balanceren kan chi vrij en harmonieus door het lichaam stromen en zo de balans en de goede gezondheid herstellen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips