Littekens

Een litteken wordt gevormd, wanneer de huid door verwondingen of operaties beschadigd is. Er wordt dan bindweefsel gevormd om de wond weer te dichten. Ze ontstaan wanneer de huid zich hersteld na een huidbeschadiging als gevolg van een ongeluk, operatie of huidziekte. Als alleen de opperhuid wordt beschadigd, zullen geen littekens optreden. Een litteken is een blijvend zichtbare afwijking, meestal van de huid, die resteert na genezing van een wond. Ze zijn stevig en hard, is verre van soepel en bevat veel vezels en weinig cellen. Ook kunnen ze gaan verkleven, waardoor het zeer pijnlijk is. Littekens kunnen een negatief effect hebben op het zelfvertrouwen. Het duurt meestal 12 tot 18 maanden voordat een litteken afvlakt en vervaagt. Er zijn echter gevallen die niet uit zichzelf vervagen.

Ondersteunende voedingsstoffen

Vitamines
Vitamine E: verbetert de doorbloeding, bevordert de celademhaling en remt de vorming van littekens.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips