Koolmonoxide

Koolmonoxide is een populair kolendamp genoemd; een kleur- en reukloos, hoogst giftig gas (CO), dat bij onvolledige verbranding van koolstof of koolstofhoudende substanties optreedt. Koolmonoxide heeft een giftige werking, omdat het zich nog makkelijker dan zuurstof aan de rode bloedkleurstof (hemoglobine) van de rode bloedlichaampjes bindt. Komt het in de longen terecht, dan verdringt het de zuurstof en gaat een verbinding aan met de bloedkleurstof.

Koolmonoxide

Daarom zijn de kenmerken van een koolmonoxidevergiftiging dezelfde als van inwendige verstikking, de gevaarlijke asfyxie: onregelmatig en moeilijk ademhalen, bonkende hoofdpijn, samentrekkende hoofdhuid, geestelijke verwarring, algemene verzwakking en bewegingsstoringen (vooral van de benen), roodaangelopen gezicht, bewusteloosheid en het intreden van de dood, als niet onmiddellijk doeltreffende hulp geboden wordt (zie eerste hulp).

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips