Het kiezen van een Gynaecoloog

Gynaecologen zijn artsen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van afwijkingen van vrouwelijke geslachtsorganen. Verwijzing naar een gynaecoloog gebeurt bij ernstige menstruatieproblemen, bij aanwijzingen voor kanker in de geslachtsorganen, bij onvruchtbaarheid, bij ernstige problemen gedurende de overgang en soms voor advies over anticonceptie, abortus of seksuele problemen. Gynaecologen zijn ook gespecialiseerd in de verloskunde; zwangerschapscontrole en bevallingen worden, indien nodig, ook door hen gedaan. Bij een ongecompliceerde zwangerschap wordt dit in Nederland veelal door een verloskundige of huisarts gedaan.

Gynaecoloog

Om een goede gynaecoloog uit te zoeken, kunt u advies vragen aan uw huisarts.

Tijdens het eerste bezoek aan de gynaecoloog kunt u letten op zaken die voor u van belang zijn. Neemt de gynaecoloog de tijd om u in begrijpelijke taal uit te leggen wat hij gaat doen of wat hij gevonden heeft? Is de gynaecoloog een man of een vrouw? Het belangrijkst is natuurlijk dat u zich op uw gemak voelt bij de gynaecoloog. Zo niet dan kunt u overwegen om een andere gynaecoloog te zoeken.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips