Hermafrodiet

Hermafrodiet is een Tweeslachtig wezen, in de Griekse mythologie een door Hermes bij Afrodite verwekt mannelijk-vrouwelijk tweeslachtig wezen. Echte hermafrodieten zijn uiterst zeldzaam, ze hebben zowel mannelijke alsook vrouwelijke geslachtsklieren. Pseudo-hermafrodieten komen meer voor, de geslachtsorganen zijn bij hen onvolledig ontwikkeld. Menige pseudo-hermafrodiet ziet zich als volwassene voor de keuze gesteld, tot welk geslacht hij wil behoren. Deze beslissing wordt vaak genomen in samenhang met de wens voor een plastische operatie, die de kenmerken van het gewenste geslacht moet verschaffen of accentueren. Meestal zal men in een zo vroeg mogelijk stadium van de ontwikkeling bepalen hoe men het kind wil laten opgroeien, dat wil zeggen als jongen of als meisje.

Hermafrodiet

Pseudo-hermafrodieten hebben altijd maar één soort geslachtsklieren, dat wil zeggen òf testes òf ovaria, de uiterlijke geslachtskenmerken kunnen echter tegengesteld daaraan zijn. De vaststelling van het werkelijke geslacht geschiedt door het onderzoeken van de chromosomen, in het algemeen via onderzoek van cellen die verkregen worden via een uitstrijk van het wangslijmvlies. Ook een microscopisch onderzoek van een uit de geslachtsklier gesneden proefstukje behoort tot de mogelijkheden (zie endocriene klieren, mannelijke geslachtsorganen en vrouwelijke geslachtsorganen).


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips