Hart meridiaan

Het Hart meridiaan. Er bevinden zich ongeveer duizend acupunctuurpunten op het lichaam. Al deze punten liggen op de meridiaanlijnen. Men gelooft dat de pijn die in een bepaald lichaamsdeel wordt geregistreerd een symptoom is van een probleem dat zich ergens anders voordoet.

Omdat chi langs de banen van de meridiaanlijnen stroomt is het mogelijk dat de pijn gevoeld wordt in een bepaald gebied van de meridiaanlijn, terwijl de bron van het probleem zich in werkelijkheid in een ander gebied van dezelfde baan voordoet.

Acupunctuur beïnvloedt de verdeling van Yin en Yang langs de het Hart meridiaan zodat chi vrij en harmonieus kan stromen om zo de balans te herstellen. Acupunctuurpunten langs de meridiaanlijn van het hart kunnen van nut zijn bij de behandeling van klachten met betrekking tot het hart, zoals hoge en lage bloeddruk, helpen bij oog- en huidproblemen, en de symptomen van stress, angst en spanning verlichten.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips