Fobie

Fobie is een krampachtig angstgevoel voor bepaalde handelingen, voorwerpen of situaties, die in werkelijkheid niet gevaarlijk zijn. Fobie is een vorm van neurose en kan in het dagelijks leven voor veel belemmeringen zorgen. Een voorbeeld is pleinangst. Dit is de angst voor het oversteken van grote pleinen. Ook kunnen mensen een fobie hebben voor katten, kanker, scherpe voorwerpen of kleine, benauwde ruimtes.

Een op de vijf mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met niet reële angsten zoals hoogtevrees bovenop een ladder of een benauwd gevoel in de lift. Bij 1 op de 10 mensen breidt deze angst zich uit tot een fobie.

Ondersteunende voedingsstoffen bij fobie

Vitamines
Vitamine B3: werkt angstremmend.
Inositol: heeft een kalmerende werking.

Mineralen
IJzer: een tekort verhoogt het risico van paniekaanvallen.

Aminozuren
Tryptofaan: helpt om angsten beter te beheersen.

Kruiden
Kava kava: bestrijdt angsten en onrusten.


Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips