Etiologie

Etiologie is de leer der oorzaken, in het bijzonder van de ziekteoorzaken. Van vele bacteriën is de etiologische of causale werkzaamheid bij ziekten niet bekend. De oorzaken van een ziekte zijn vaak zeer verscheiden. De factoren die de weerstand (resistentie) van het lichaam tegen de bacteriën mobiliseren zijn van evenzo grote betekenis als de factoren die de bacteriën een ongeremde uitbreiding mogelijk maken.

Etiologie

Van vele aandoeningen zijn de ziekmakende stoffen of micro-organismen in de Etiologie niet eens bekend. Bij het medisch onderzoek wordt voortdurend aan het inzicht in de Etiologie van ziekten gewerkt, want een diepgaande kennis van deze zaken garandeert een zekere diagnose, de meest doeltreffende behandelingsmaatregelen en bieden eventueel de mogelijkheid het onstaan van de ziekte te verhinderen. Voor vele ziekten, onder andere kanker, zijn de etiologische factoren onbekend gebleven, obscuur of twijfelachtig.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips