Eeg

Met elektro-encefalografie worden de golven van de elektrische activiteit gemeten die door de hersenen wordt opgewekt. Vaak wordt elektro-encefalografie toegepast bij het vaststellen en begeleiden van epilepsie (vallende ziekte). Als u wakker bent terwijl de registratie wordt gedaan, duurt de proef ongeveer dertig minuten. Sommige EEG onderzoeken worden gedaan terwijl u slaapt. Het onderzoek wordt meestal uitgevoerd in een ziekenhuis, maar kan worden gedaan op een speciale afdeling van de polikliniek.

Als u geneesmiddelen tegen stuipen gebruikt, ga daar dan mee door tenzij de dokter u anders voorschrijft. Vertel degene die de proef uitvoert, welke geneesmiddelen u gebruikt. Was uw haar met shampoo vóór de proef om haarlak, vet en olie te verwijderen, omdat er elektroden op de schedel worden geplakt.

Er worden 16 tot 30 kleine elektroden vastgemaakt op de schedel met pasta of een elastische kap terwijl u ontspannen op uw rug op een bed of in een leunstoel ligt. Het onderzoek is pijnloos, maar u mag niet bewegen. Regelmatig wordt u gevraagd gedurende drie minuten diep te ademen of naar een patroon op een bord te kijken; of er wordt een lichtflits op uw ogen gericht. Deze handelingen stimuleren de hersenen. De elektrische impulsen van de hersenen worden opgenomen door de elektroden en verstuurd naar de elektro-encefalograaf, die de impulsen (hersengolven) vastlegt.

Als een slaap elektro-encefalogram gemaakt wordt, moet u de nacht tevoren wakker blijven of erg weinig slapen. Om in slaap te vallen, kunt u eventueel een kalmerend middel krijgen voor het onderzoek begint.

Na de proef kan de pasta die is gebruikt om de elektroden vast te maken, met gewone shampoo worden afgewassen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips