Colposcopie

Dit onderzoek wordt meestal als eerste gedaan als een uitstrijkje een afwijkend resultaat geeft. Het onderzoek geeft een vergroot beeld van de vagina en baarmoederhals en wordt toegepast om baarmoederhalskanker vast te stellen, beschadigingen van de vagina te beoordelen of dochters te controleren van moeders die het vrouwelijke hormoon diëthylstilbestrol (DES) gebruikten tijdens de zwangerschap.

Deze dochters lopen een hogere kans op kanker van de vagina en baarmoederhals. Het onderzoek duurt ongeveer vijftien minuten en wordt poliklinisch gedaan.

Stel de dokter op de hoogte van alle geneesmiddelen die u gebruikt. Voor het onderzoek kleedt u zich uit en trekt u een operatiehemd aan. Op de onderzoektafel legt u uw voeten in de steunen en vervolgens wordt er een colposcoop ingebracht in de vagina. Dit instrument kan de dokter een duidelijk beeld geven van de vagina en baarmoederhals. Als er een biopsie nodig is, wordt er een monster genomen. Elk bloedinkje dat optreedt, wordt gestopt voor de colposcoop wordt verwijderd.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips