Chemotherapie

Chemotherapie is de behandeling van infectieziekten of bepaalde vormen van kanker met chemische, vaak synthetische middelen (chemotherapeutica) die de ziektekiemen of kankercellen ofwel doden of hun groei belemmeren. Het voornaamste probleem van de chemotherapie is het ontwikkelen van geneesmiddelen die bij een maximale werking tegen de zlektekiemen of kankercellen geen, of een zo gering mogelijke, bijwerking hebben op het lichaam van de patiënt. Bij chemotherapie krijgt u krachtige medicijnen toegediend. Die zijn nodig om de ziekte effectief te bestrijden. Helaas kunnen ze ook gezonde lichaamscellen beschadigen. Ze leiden bovendien vaak tot vermoeidheid, misselijkheid, braken en tegenzin om te eten.

Chemotherapie

Belangrijke en bekende chemotherapeutica zijn onder andere sulfonamiden, middelen tegen malaria en tuberculose, en diverse middelen die specifiek toegepast worden bij de behandeling van kanker. Zie ook cytostatica.


Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips