Buikgriep

Buikgriep is een ontsteking van het maagdarmkanaal, die wordt veroorzaakt door virussen. Een buikgriep gaat gepaard met koorts, verstoorde eetlust, diarree, buikpijn, buikkrampen en in veel gevallen ook spierpijn. Je kent het vast wel Buikgriep. Bijna iedereen krijgt er weleens mee te maken en sommige mensen meerdere malen per jaar. De meest voorkomende behandeling van buikgriep bij zowel kinderen als volwassenen is rehydratie, dat wil zeggen aanvulling van het vocht dat tijdens het ziekteproces wordt verloren. Hiervoor zijn speciale rehydratievloeistoffen op de markt. Bijvoorbeeld ORS. Er zijn jaarlijks wereldwijd zo’n 3 tot 5 miljard gevallen van virale gastro-enteritis en zo’n 10 miljoen mensen sterven aan de gevolgen ervan. In Nederland krijgen elk jaar ongeveer 4,5 miljoen mensen buikgriep.

Ondersteunende voedingsstoffen bij buikgriep

Vitamines
Vitamine A: versterkt de afweer tegen virussen.
Vitamine C: zuivert het maagdarmkanaal en versterkt de virale afweer.

Mineralen
Zink: verhoogt de afweer tegen virussen.

Kruiden
Anijs: geeft verlichting bij buikpijn.
Gember: helpt tegen misselijkheid, buikpijn, winderigheid en diarree.
Venkelzaad: helpt tegen buikkrampen.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips