Auto intoxicatie

Auto intoxicatie is een zelfvergiftiging, ziekten die door stofwisselingsproducten van de darmbacteriën of door allerlei storingen in de weefselstofwisseling ontstaan. Deze stoffen hebben echter geen schadelijke uitwerking op een gezond organisme; als daarbij echter het organisme ook nog een of andere
niet-specifieke schade krijgt te verduren kan het gevolg zijn dat:

1) de rottings- en gistingsproducten in de darm door het slijmvlies in het bloed geraken.
2) niet binnen in het lichaam tot onschadelijke stoffen worden afgebroken.

Auto intoxicatie oorzaken:

Auto intoxicatie wordt dikwijls veroorzaakt door chronisch verkeerde voeding of een verkeerde levenswijze. De giftige stoffen in de darm ontstaan door abnormale darmbacterien; hun absorptie wordt bevorderd door vertraging van de passage van de spijsbrij door de darm, vooral bij chronische verstopping.

Symptomen bij auto intoxicatie:

Sufheid, duizeligheid, zwakte, lusteloosheid, prikkelbaarheid, hoofdpijn, rheuma, zenuwontstekingen en tenslotte ernstige organische ziekten. Auto intoxicatie is een sterk verbreide civilisatieziekte.

Behandeling van auto intoxicatie:

Herstel van een normale darmflora door het toevoeren van normale levende coli-bacillen; bij verstopping ook reiniging van de darm door een clysma; volwaardig vegetarisch dieet, pap van vers koren, rauwkost. Behandeling met purgeermiddelen geeft tijdelijk verbetering, maar doet de darmzwakte en de niet-specifieke voorwaarde tot auto intoxicatie niet verdwijnen, doch verlamt op de duur de darm nog meer.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips