Alcoholvergiftiging

Alcoholvergiftiging is het gevolg van overmatig alcoholgebruik. De bekende symptomen zijn o.a. hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en coördinatiestoornissen De graad van Alcoholvergiftiging wordt door het alcoholgehalte in het bloed bepaald en in een promillage uitgedrukt. Bij meer dan drie tot vier promille kan bewusteloosheid optreden. Alcohol heeft o.a. een uitwerking op de zenuwcellen van de hersenen. Remmingen vallen weg en er is een tijdelijk gevoel van welbehagen.

Wanneer meer en meer alcohol op de hersenen inwerkt, kunnen er onaangename voorstellingen en gevoelsstoornissen optreden. Veelal denkt degene die onder de invloed van alcohol is, dat hij tot grote geestelijke en lichamelijke prestaties in staat is. Vele psychologische tests en waarnemingen hebben echter aangetoond, dat deze veronderstelling zelfbedrog is. Daarom geldt met nadruk de regel dat na alcoholgebruik nooit een auto bestuurd mag worden. Alcohol geeft een verwijding van de bloedvaten, o.a. in de huid, zodat er een gevaar op onderkoeling ontstaat bij een lage omgevingstemperatuur. Een matig gebruik van alcohol heeft geen schadelijke invloed op de gezondheid.

Ondersteunende voedingsstoffen bij alcoholvergiftiging

Vitamines
Choline: helpt de lever met het afbreken van giftige stoffen.
Vitamine B complex: helpt tegen een kater
Vitamine C: bevordert het ontgiftingsproces.

Mineralen
Zink: helpt het lichaam te ontgiften van alcohol.

Kruiden
Artisjok: beschermt de lever.
Mariadistel: reinigt de lever na alcoholgebruik en herstelt beschadigde levercellen.
Pau d’arco: beschermt de levercellen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips