Afvallen met Shakes

Het is niet eenvoudig om snel gewicht te verliezen. Uiteraard zijn er zat afslankproducten maar afvallen met shakes is een gezonde manier om dit te doen. Uiteraard komt hier het nodige bij kijken en het is dan ook belangrijk om hiervan goed op de hoogte te zijn. Afvallen met shakes is ook een traject waar je langzaam in moet komen, want voor veel mensen werkt het niet zomaar. Daarom moet je snel verder lezen. Je zult dan bekend zijn met het afvallen met shakes. Dus, hoe leer je afvallen met shakes?

Afvallen met shakes is niet iets makkelijks

Het is niet eenvoudig om te leren afvallen met shakes. Maar de shakes zijn producten die maaltijden doorgaans moeten vervangen. Je neemt dan niet een ontbijt, lunch en avondeten, maar in de plaats hiervan neem je een shake, welke je ook kunt laten vervangen door een soep of speciale reep. Dit is het basisprincipe van afvallen met shakes.

Echter, afvallen met shakes gaat niet altijd op dezelfde manier. In het ene dieet neem je er één of twee per dag, in het andere vervang je al je maaltijden voor de shakes. Het concept is dat een shake veel minder energie bevat dan de normale maaltijd, welke je anders bij jezelf zou toedienen. De inname van energie daalt dus drastisch. Op die manier verlies je gewicht bij afvallen met shakes. De hoeveelheid van het verloren gewicht, hangt af van wat je verder eet. Ook het aantal shakes bepaalt dit mede.

Rol van eiwitten

Heel veel diëten adviseren je om veel eiwitten tot jezelf te nemen. Ook bij afvallen met shakes kan dit idee gebruikt worden. Immers, eiwitten zijn lastig te verteren. Ze geven je voor een lange tijd een verzadigd gevoel – je zit dus sneller vol. Veel shakes bevatten veel eiwitten. Bij het afvallen worden deze producten ook wel proteïne shakes genoemd. Afvallen gaat zeer secuur te werk. Eiwitrijke shakes zouden bovendien spieren opbouwen. Ze zorgen er in ieder geval voor dat de spieren niet verloren gaan gedurende het afvallen. Je spieren bestaan namelijk voor het grootste deel uit eiwitten, maar wanneer je ze traint groeien ze pas.

Voor- en nadelen

Afvallen met shakes gaat met vallen en opstaan. Er komen ook wat negatieve aspecten bij kijken. Natuurlijk heb je ook veel voordelen. Shakes bevatten bijvoorbeeld enorm weinig energie. De kans dat je gewicht verliest, is juist om deze reden zo groot. De porties zijn afgemeten. Je weet precies hoeveel je jezelf toe moet dienen, iets wat het afvallen met shakes makkelijker maakt. Ook smaken ze vaak enorm zoet en volgens veel mensen enorm lekker. Afvallen met shakes is ook niet heel lastig omdat de shakes alleen maar opgelost hoeven worden in een vloeistof als bijvoorbeeld water of melk.

Tegenover de voordelen heb je bij het afvalle ook te maken met enkele nadelen. Afvallen met shakes is niet een proces dat je zomaar stop kunt zetten, omdat de kans groot is dat je snel weer aankomt. De zoete smaken zijn vrijwel de enige richting smaak waaruit je kan kiezen. Houd je niet van zoet, dan heb je een probleempje. Daarnaast kan het afvallen je niet goed uitkomen in de portemonnee, omdat de shakes vrij prijzig kunnen zijn. In combinatie met een heel programma plus bijvoorbeeld een abonnement op de sportschool kan het afvallen heel duur worden. De manier waarop je lichaamsbeweging krijgt, hangt echter volledig van jou af.

Aanvullen met andere voedingswaren

Bij het afvallen is het zeer gezond om extra vitaminen en mineralen tot je te nemen, hoewel dit in veel shakes al verwerkt zit. Voedingssupplementen slikken zou niet een overbodige luxe zijn en veel mensen doen dit dan. Kijk bij het afvallen met shakes welke vitaminen en mineralen er reeds via de shakes in je lichaam terechtkomen. Je kunt vervolgens zelf bekijken welke supplementen je nodig hebt. Ook is het aan te raden om veel groenten en fruit te eten naast het afvallen.

Afvallen met shakes, veel mensen ervaren het als een pijlsnelle manier om gewicht kwijt te raken en dat is het ook. Je dient jezelf enorm veel eiwitten toe, waardoor het gevoel van honger voor een langere periode gestild kan worden. Hoewel dit principe eenvoudig klinkt, komt er nog al wat bij kijken. Het is tevens zaak om op veel andere zaken te letten, zoals het aantal calorieën dat je dagelijks binnenkrijgt, net als de vitaminen en mineralen. Het is tevens van groot belang om aan lichaamsbeweging te doen, buiten het afvallen om. Op die manier voorkom je dat je spieren verslappen. Tevens verbrand je calorieën, iets wat goed is voor de lijn. Afvallen aan de hand van shakes is iets wat jij zeker kan. En je kunt er ook nog eens heel snel mee afvallen!


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips