Afvallen door Wandelen

Hoe vaak loop je over straat en kom je mensen, die proberen te afvallen door wandelen, tegen? Waarschijnlijk heel vaak. Afvallen door wandelen is door de jaren heen een steeds populairdere manier van afvallen geworden, doordat het veel energie kost om een rondje te gaan lopen. Met wandelen is het vrij eenvoudig om af te slanken, al zijn er wel enkele richtlijnen die je moet volgen. Laten we eens kijken hoe je snel en effectief af kunt slanken (en op gewicht kunt blijven) wanneer je begint met wandelen.

Iedereen kan het doen

Wandelen, het is heel erg eenvoudig. Je stapt de deur uit en je loopt een rondje. Doe je dit dagelijks, dan ben je zelfs al bezig met afvallen door wandelen. Iedereen kan het doen, want het is één van de meest eenvoudige manieren om gewicht te verliezen. Als je aandacht besteed aan onderstaande richtlijnen, dan kun jij veel gewicht verliezen.

Het begint allemaal bij het verbranden van vet. Afvallen is vrijwel niets anders dan het verbranden van vet. Je valt geleidelijk en blijvend af, wanneer je deze manier van afvallen op jezelf toepast. Natuurlijk, wandelen is niet zo intensief als wielrennen of hardlopen, maar het is wel heel makkelijk vol te houden en je kunt het goed in je dagelijkse schema passen. Dat maakt wandelen zo populair onder de mensen die de kilo’s willen verliezen. Op korte termijn zul je met afvallen door wandelen misschien niet eens heel veel gewicht verliezen, maar op de lange termijn zul je zonder twijfel daadwerkelijk resultaat zien.

Duur en intensiteit van het wandelen

Afvallen door wandelen gaat natuurlijk niet vanzelf. Je moet er iets voor willen doen. Het is belangrijk om met het afvallen iedere dag even bezig te zijn. Wanneer je iedere dag ruim 20 minuten per dag aaneengesloten kunt wandelen – dan wel in een stevig tempo, zodat je het er warm van krijgt – dan doe je het op de juiste manier. Je vetverbranding en bloedsomloop krijgen een stimulans. Dit helpt je op zijn beurt dan weer bij de bescherming tegen hart- en vaatziekten. Je kunt, tijdens het afvallen door wandelen, je armen mee laten bewegen om zo nog meer intensiteit mee te kunnen geven aan de oefening.

Aandachtspunten

Bij afvallen door wandelen is er veel om rekening mee te houden. Neem bijvoorbeeld je voedingspatroon. Het is belangrijk om te letten op het feit dat je beter meer eiwitten of voedingsvezels kunt eten dan vetten. Let dus op de ingrediënten.

Tevens, wanneer je een plan maakt over hoe je wilt afvallen, zul je ook zien dat het aanzienlijk makkelijker is om gewicht te verliezen. Met goede ondersteuning en een plan van aanpak kom je veel verder dan door gewoon te beginnen met wandelen. Het afvallen zal dan niet helemaal gaan zoals je denkt dat het zal gaan. Het kost immers moeite om af te vallen, wie je dan ook bent. Met een personal coach kan het, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Via het internet zijn er vele hulpmiddelen in programma’s. Je leert dan het proces van afvallen door wandelen beter kennen, doordat je weet hoelang de sessies moeten zijn. Het vraagt een beetje voorbereiding maar vooral inzet. Wanneer beiden aanwezig zijn, dan komt het goed.

wandelen tegenover hardlopen

Veel mensen vergissen zich in intensief wandelen. In feite verbrand je met intensief wandelen evenveel als met hardlopen, wanneer we het over één bepaalde afstand hebben. Het verschil is echter dat je met hardlopen veel sneller klaar bent, terwijl dit ook beter voor je duurconditie is. Afvallen door wandelen is dus zeker heel effectief.

Tijd

Eigenlijk is dit het enige nadeel van afvallen door wandelen. Wanneer je kilo’s kwijt wilt raken, is wandelen nu eenmaal een manier die veel tijd van je vraagt. Het kan dan ook gebeuren dat je te weinig tijd hebt om het te doen. Dit kun je gelukkig weer vervangen door andere manieren van gewichtsverlies. Je kunt bijvoorbeeld lopend op bezoek gaan bij een kennis of familie, of de boodschappen lopend halen. Ook zo kun je afvallen door wandelen. Op het werk loop je even langs je collega’s, in plaats van ze te e-mailen. Je kunt ook de trap nemen in plaats van de lift. Op deze manier pas je allerlei handigheidjes toe om toch aan de dagelijkse behoefte te komen, als het om wandelen gaat. Afvallen door wandelen, het kan echt heel eenvoudig zijn.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips