Affect

heftige gemoedsbeweging, zoals angst, vrees of woede. Affect is afgeleid van het Latijnse woord affectus = ziekelijke toestand. In deze betekenis wordt het echter niet meer gebruikt en thans wordt onder affect een gemoedsbeweging verstaan, die meestal in verband staat met bepaalde voorstellingen in het bewustzijn. Het affect is een reactie van de gehele persoonlijkheid en vaak uit het zich in lichamelijke processen, bijv. versnelde hart-actie of verhoogde bloeddruk.

affect

Silvan Tomkins, Ontdekker van affect

Affecthandeling.

Door een sterk affect veroorzaakte, ondoordachte handeling; primitieve, explosieve kortsluitingsreactie.

Affectief contact.

De gevoelsmatige relatie met de medemens. Een slecht affectief contact kan berusten op terughoudendheid, vlakheid, vervlakking of leegte in de gevoelssfeer.

Affectieve dementie.

Psychische aftakeling die niet de verstandelijke vermogens maar het gevoelsleven betreft en slaat als het ware een kloof tussen de patiënt en de medemens.

Affectineontinentie.

Onvermogen om emotionele uitingen te beheersen.

Affectlabiliteit.

Snelle wisseling van affecten.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips