Ademhalingstherapeut

Een ademhalingstherapeut is opgeleid in vaardigheden die gebruikt worden om patiënten te helpen met hart- en longproblemen. Therapeuten behandelen zowel patiënten met chronische astma of longemfyseem als patiënten die lijden aan acute ziekten zoals een hartstilstand, hartaanval, verdrinking of een shock. Ze hebben een sterk verantwoordelijke rol. Patiënten die langer dan drie tot vijf minuten geen zuurstof krijgen, hebben weinig kans op herstel zonder dat er een ernstige beschadiging van de hersenen is opgetreden.

Als de zuurstoftoevoer meer dan 9 minuten is afgesneden treedt de dood in. Naarmate de techniek zich ontwikkelt, wordt de ademhalingsapparatuur ingewikkelder, waardoor een gespecialiseerde opleiding voor dit aandachtsgebied nodig is. Therapeuten volgen een post-HBO-opleiding bij speciale instituten en voltooien hun studie in één tot drie jaar. De studievakken zijn onder meer: anatomie en fysiologie, chemie, natuurkunde, microbiologie en wiskunde. De technische vakken behandelen werkmethoden, uitrusting en klinische testen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips