Acupunctuur Naalden

Door bepaalde punten op het oppervlak van het lichaam te prikken waardoor de meridianen lopen, kan de stroming van de energie van Yin en Yang worden gestimuleerd. Er wordt gewerkt met uiterst dunne, gesteriliseerde, roestvrijstalen naalden. De naalden zijn dun en soepel en kunnen in elk willekeurig punt van de duizend punten langs de meridiaanlijnen ingebracht worden. De acupuncturist bepaalt het specifieke punt, afhankelijk van het gebied dat hij of zij wenst te stimuleren.

De meest gebruikte plaatsen om naalden in te brengen zijn de onderarmen, onderbenen, voeten, rug, onderbuik en oren. De lengte van de naalden, die voor verschillende delen van het lichaam worden gebruikt, varieert van één tot verscheidene centimeters. Ze hebben een min of meer pijlvormige punt of een bijzonder dunne punt. Over het algemeen worden de naalden ingebracht op een aanzienlijke afstand van het punt waarop ze hun uitwerking moeten hebben. Een naald die, bijvoorbeeld, in het kussentje van de duim wordt ingebracht, heeft een pijnstillend effect op de onderbuik. Dit is te wijten aan de stroming van energie langs de meridianen. Tijdens de behandeling worden de naalden drie tot tien millimeter diep ingebracht. Wanneer de naald ingebracht wordt kan de patiënt een lichte prik, een tintelende sensatie, gevoelloosheid, pijn of helemaal niets registreren.

Voor sommige behandelingen moet de naald bijna 25 centimeter diep worden ingebracht. Als de naald eenmaal op zijn plaats zit kan hij gebogen en gedraaid worden, of voor de duur van de behandeling worden voorzien van een wisselstroom van een laag voltage. Het aantal gebruikte naalden kan variëren van twee tot twintig of meer. De dunne naalden beschadigen het weefsel niet en veroorzaken over het algemeen geen bloedingen. Plaatsen op het oor of het gezicht kunnen echter zo nu en dan bloeden aangezien de huid op deze plekken erg goed doorbloed is. De naalden blijven op hun plaats voor zolang de acupuncturist dat noodzakelijk acht. Ze hebben een dusdanig sterk verdovend effect dat artsen door het gebruik in staat waren om hersenchirurgie uit te voeren terwijl de patiënt volledig bij bewustzijn was.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips