Longkwab

De horizontale longfissuur scheidt de middelste en bovenste Longkwab van de rechterlong en de bovenste en onderste Longkwab van de linkerlong. Beide longen hebben fissuren of spleten die de totale structuur onderverdelen in kleinere kwabben. De linkerlong (links voor het lichaam, rechts voor de kijker) heeft een horizontale fissuur die deze in twee kwabben verdeelt (boven en onder). De rechterlong heeft een horizontale en een schuine fissuur, waardoor hij in drie kwabben verdeeld wordt (boven, midden, onder).

Doordat de rechterlong een derde Longkwab heeft is hij groter dan de linkerlong en loopt verder door naar beneden in de buikholte. De linker- en rechterlong zijn beide omgeven door een longvlies en worden gescheiden door het mediastinum, een membraan dat van de ruggengraat aan de achterzijde naar het sternum aan de voorzijde loopt.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips