Rolstoelen

Een rolstoel is een mobiele stoel met grote wielen en remmen die wordt gebruikt door mensen die niet kunnen of mogen lopen. Normaal gesproken heeft de rolstoel voetsteunen waarop de voeten rusten. Deze voetsteunen kunnen worden ingeklapt als deze niet worden gebruikt, bijvoorbeeld als een patiënt de rolstoel naar een tafel heeft gereden of als er te weinig ruimte is. Rolstoelen die zijn bedoeld voor langdurig gebruik, kunnen speciaal worden uitgerust met bijvoorbeeld een opgevuld zitvlak, in hoogte verstelbare armleuningen en een speciale besturing (de elektrische rolstoel). Dergelijke rolstoelen zijn te besturen met de linker- of rechterhand, de mond of zelfs met behulp van de tanden.

Aan rolstoelen kunnen allerlei hulpmiddelen worden bevestigd, zoals bijvoorbeeld een zuurstoftank of een standaard met een infuus, waardoor de patiënt meer vrijheid heeft en zich kan verplaatsen. Rolstoelen zijn van de zeer zware, onhandige stoel uit de vorige eeuw geëvolueerd tot de lichtgewicht, uiterst wendbare rolstoelen van nu die zelfs onder de arm kunnen worden meegenomen. Rolstoelen zijn ook verkrijgbaar in allerlei formaten en afmetingen, vanaf kleine kinderen tot aan lange volwassenen. Vandaag de dag kunnen de meeste rolstoelen worden opgevouwen, wat het opbergen en transporteren er veel eenvoudiger op heeft gemaakt. Er zijn zelfs rekken beschikbaar die u op de auto kunt bevestigen en waarop u een rolstoel kunt vervoeren.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips