Elke avond heb ik koorts voor een uurtje of zo en dit al sinds een paar weken.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #199731
  Lisette Swinnen
  Gast

  Goeieavond,

  Tijdens de dag en na de koortsaanval is mijn temperatuur zo rond de 37 gr. Maar soms, ’s middags en vooral in de avond  krijg ik opeens koorts : 38,5 gr met een digitale,aanwijzende, dus niet aanrakende thermometer. Ik ben in mijn menopauze sinds 18 jaar (vroeg begonnen) en ben nu 55 jaar. Sinds een jaar heb ik dagelijks pijn in de rechter heup, maar buiten een beetje arthrose kan men niks vinden, niet op de irm, niet de neuroloog. Infiltraties helpen maar een paar dagen.  Ik ben een rookster en heb sinds mijn prille jeugd chronische bronchites, doch ondanks mijn inspanningen, t.t.z. tabacoloog, patches, nicotinepastilles, hypnose, helpt er niks om me te doen stoppen, waarschijnlijk omdat mijn hersenpan niet mee wil werken. Ik heb mijn man aan longkanker verloren, zes maanden geleden. Hij heeft 4 jaar geleden, dus reden genoeg voor mij om te stoppen niet?

  Moet ik me zorgen maken over die koorts? Mijn dokter is wat je noemt helemaal niet het meewerkende meedenkende type. Om het anders te zeggen : het enige wat die zegt is : stop met roken (alsof dat zo gemakkelijk is) en neem een paracetamol. En die dagelijkse pijn? daar zul je mee moeten leven.  Maar ik neem al om de 6 uur een ibuprofen 400 omdat ik anders verga van de pijn en paracetamol bezorgt me migraine.

  Wat nu?

  #199775
  Tim
  Sleutelbeheerder

  Beste Lisette,

  Probeer 1000 mg paracetamol te slikken als u koorts heeft, wellicht dat deze dan verdwijnt. Als u verder geen andere klachten heeft, dan zal ik mij niet al te veel zorgen maken. Verder zal ook mijn advies zijn te stoppen met roken, ook al is dit lastig voor u. Via de huisarts kunt u hulp en advies krijgen om te stoppen met roken.

   

  Met vriendelijke groet,

  Wesley

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips